Exkluzívna kniha receptov spojená s hereckými, ale aj cestovateľskými zážitkami Anky Šiškovej.
Zdroj obrázku: Motýľ
Knižka obsahuje rozprávanie Anky Šiškovej, ktorú pasujú za jednu z najlepších kuchárok medzi hercami. Rozprávanie o detstve a rodine v úvodnej časti Vianoce, aj v druhej kapitole Veľká noc.
Všetky kapitoly v knihe sú doplnené tematickými receptami a výpravnými fotografiami, ktoré pripravila T. Hojčová. Z cestovania po svete vybrala
zážitky i recepty napríklad z Paríža, Talianska, Sicílie, Egypta, ale aj z oscarového pobytu v Hollywoode a z ciest po Slovensku i dovoleniek v klasickej slovenskej drevenici.
Cestovanie popisuje zážitkovo, vtipne, s nadhľadom, a svoje obľúbené recepty ponúka tak, aby prilákali k vareniu aj neskúsené gazdinky.
Hereckí kolegovia Anky Šiškovej hovoria o jej kuchárskom umení
„Keby sa Anička nestala herečkou, bola by najlepšou kuchárkou na svete. Dúfam, že prostredníctvom tejto knihy sa dotknete jej umenia, ktoré ja ochutnávam už desiatky rokov. Mňam!“ (
Ady Hajdu)
„Aničkino jedlo prebudí vo vás nielen slinné žľazy, ale rozkoš v celom tele. Vo mne takýto pocit vyvolala jej provensálska paštéta.“ (
Zita Furková)
„Najdôležitejšia ingrediencia Aničkiných pokrmov je láska. Je ukrytá medzi riadkami receptov pre vytváranie jedál, ktoré patria k najchutnejším na svete. Okrem úžasnej chuti majú zvláštne vlastnosti – vyčarujú aj vo všednej každodennosti pocit sviatku a výnimočnosti, spájajú všetkých zúčastnených hodovníkov, nesú v sebe kúzlo domáceho okružia bezprostrednosti a spolupatričnosti.
Kto si osvojí Aničkine kuchárske umenie, priučí sa aj umeniu vytvárať vôňu domova a atmosféru nekonečnej pohody.“ (
Tono Popovič)
„Aničku mám veľmi rada a zbožňujem sa na ňu pozerať, keď chystá jedlo, keď prestiera a zvlášť, keď to robí v mojej kuchyni. Anči vykúzli z akýchkoľvek ingrediencií jedlo, ktoré krásne vyzerá a vynikajúco chutí.“ (
Szidi Tobias)
Vydavateľstvo
Motýľ